Pepř červený celý
Červený pepř jsou zralé bobule rostliny Piper nigrum. Má uplatnění na steaky, burgery, grilovaná masa, ryby, do dresinků, zeleninových jídel, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně, také při výrobě dezertů a nápojů.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Pepř červený celý:
Kvalitní směs koření Pepř červený celý má velmi široké uplatnění do masových pokrmů, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně a při konzervaci.
Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy a klasovitým květenstvím. Jako koření se používají sušené,, zralé i nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, které se fermentují a potom suší. Černý pepř je ostřejší a má výraznější aroma. Červený pepř jsou zralé bobule. Bílý pepř jsou téměř zralé plody, které se máčí, aby změkly a uvolnila ze z nich slupka. Po sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody.
Pepř červený je plod brazilského stromu z čeledi ledvinovníkovitých (Anacardiaceae). Dorůstá výšky až 7m, má obvejčité lístky složené do lichospeřených listů a bílé květy tvořící převislé klasy. Pochází z Brazílie, Argentiny a Paraguaye. Dnes se vyskytuje téměř všude v mírném pásmu. Komerčně se pěstuje na ostrově Réunion.