Rozmarýn
Kvalitní koření Rozmarýn má aromatickou a osvěžující chuť i vůni. Používá se k drůbežímu, telecímu, jehněčímu i skopovému masu, k rybám, na těstoviny, sýry, saláty, omáčky a také do bylinkového másla.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Rozmarýn:
Rozmarýn je stále zelený keř, jehož jehličky se používají jako koření. Jeho chuť i vůně je osvěžující, velmi aromatická a lehce nahořklá. Používá se k drůbežímu, telecímu, jehněčímu i skopovému masu, k rybám, na těstoviny, sýry, saláty a omáčky. Je také součástí bylinkového másla.
Rozmarýn lékařský v oblastech Středozemního moře, kde běžně roste v přírodě, ale dá se pěstovat v teplých, slunečných a chráněných polohách i u nás na zahrádce. Dnes je rozmarýn jako koření používán především v italské, francouzské a španělské kuchyni, ale též v balkánské. Používá se i v Severní Americe, Mexiku a Anglii. Hodí se také k přípravě bylinkového másla.