Chilli drcené
Kvalitní koření Chilli drcené se používají do všech jídel, kterým chcete dodat pikantní chuť a atraktivní vzhled. Přidávají se na maso, do omáček, polévek, gulášů, ale i zeleniny a ostatních pikantních pokrmů kuchyně hlavně indické, thajské, mexické a maďarské.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Chilli drcené:
Kvalitní koření Chilli drcené se používají do všech jídel, kterým chcete dodat pikantní chuť a atraktivní vzhled. Přidávají se na maso, do omáček, polévek, gulášů, ale i zeleniny a ostatních pikantních pokrmů kuchyně hlavně indické, thajské, mexické a maďarské.
Všechny druhy chilli pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody můžou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Společným znakem je větší nebo menší obsah kapsaicinu, provitamínu A a vitamínu C. Pálivost se měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU). Průměrný stupeň pálivosti mletých chilli je stupeň 5-9/10 SHU.