Bobkový list
Kvalitní Bobkový list má specifické aroma a nahořklou chuť. Používá v kuchyni především při konzervaci masa a ryb, nakládání zeleniny, hub, okurek, do octa, do polévek, omáček, na zvěřinu, při opékání masa na rožni.
Kombinace nenalezena.
Vaření s Bobkovým listem:
Bobkový list se používá téměř v každé kuchyni. Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád. Bobkový list ze stromu vavřínu se používá téměř v každé kuchyni. Užívá se k úpravě svíčkové, rajské a luštěninové omáčky i do dalších smetanových omáček. Přidává se jak do masových a rybích jídel, tak do sladkých nákypů. Laurus nobilis je stále zelený keř nebo strom, který roste především ve Středomoří. Jediný lístek vavřínu dodá jídlu výraznou specifickou chuť.