Ceylon Sindibád - černý čaj
Tradiční kvalitní směs jakostních indických černých čajů, vysokohorsky pěstovaných ve slavném čajovém regionu Ceylon, kde je převýšení dosahuje až 2000 m. Svěží a citrusové černé čaje Ceylon jsou ochuceny exotickým bergamotem nejvyšší kvality. Směs je míchána starou tradiční čínskou recepturou, která zajišťuje dokonalou vyváženost chuťových tónů čajového nálevu.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Ceylon Sindibád
Ceylon je směs černých indických čajů, vysokohorsky pěstovaných ve slavném čajovém regionu Ceylon. Tyto čaje jsou pěstovány ve vysokých Ceylonských svazích, které dosahují až 2000 m, kde jsou extrémní podmínky, řidší půda i ovzduší, což uvádí jejich čajovníky do stresového stavu, kdy stlačují do svých čajových lístků více živin a delikátní chuti. Tím má nálev komplexnější a charakteristickou chuť. Čajová směs Early Grey je ochucována exotickým bergamotem nejvyšší kvality, jenž má intenzivní, však delikátní chuť a svěží aroma. Závěrečná chuť i aroma této směsi svěžích a citrusových čajů Ceylon a svěžího citrusu bergamotu je tedy jemné, však intenzivně svěží a citrusové. Tento čaj je míchán podle staré čínské receptury, kterou obdžel darem britský premiér Charles Grey a zajišťuje dokonalou vyváženost chuťových tónů charakteristických vysokohorských čajů Ceylon s exotickým, intenzivně svěžím bergamotem.
O černém čaji Ceylon BOP1
Původ čaje
Ceylon BOP1 je černý sypaný čaj z Ceylonských čajovníků, pěstovaných ve vysokých výšinách Srí Lanských svahů, kde převýšení dosahuje až 2000 m. Zde jsou čajovníky pěstovány v řídké půdě s řídkým ovzduším, což uvádí čajovníky do stresového stavu. Díky tomu čajovníky stlačují do svých listů více živin a tím i delikátní chuti. Čaj z těchto čajových lístků má poté komplexnější a charakteristickou chuť.
Jakost čajových lístků
Čajové lístky černého čaje Ceylon BOP1 jsou velmi kvalitní. Disponují hlavním jakostním standartem Broken Orange Pekoe. To znamená, že čaj tvoří drcené lístky Orange Pekoe, které jsou umístěné na konci stonku. Tyto lístky jsou nejkvalitnějšími z lístků na stonku a jejich kvalitu způsobují faktory jako jejich velikost, více chuti, méně potřebných lístků na nálev a schopnost udělat více nálevů. Číslo jedna na konci značí, že se jedná o kvalitnější a jedinečnější čaj.
Chuť černého čaje Ceylon Sindibád
Barva: Plná, oranžová
Aroma: Podmanivé, velmi svěží, citrusové
Chuť: Plná, jemná, svěží, citrusová, silice pomerančové kůry, kořeněná dochuť
Složení: Ceylon BOP1 ochucený bergamotem
Příprava černého čaje Ceylon Sindibád
Vodou o teplotě 95-100°C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte. Můžete připravit více nálevů.
Ochutnejte i naše další černé čaje!