Čaje z Cejlonu - Srí Lanky

Srí Lanka je čtvrtým největším výrobcem a třetím největším dodavatelem čajů na světě. Slavné ceylonské čaje, které byly po staletí známy jako nejlepší čaje světa, jsou zde pěstovány v sedmi regionech a každý je známý pěstováním specifických druhů. Každý z těchto regionů vlastní unikátní kombinace klimatu a terénu, které se intenzivně podepisují na závěrečné chuti vyprodukovaného čaje. V Ceylonu se pěstují především černé čaje, ale najdeme tu i čaje zelené a dokonce i bílé. Terén, ve kterém se ceylonské čaje pěstují je téměř nepřístupný. Ceylonské svahy dosahují až 2000 m a půda i ovzduší jsou zde řidší, což uvádí čajovníky do stresového stavu, při kterém tlačí do svých lístků více živin a chuti. Nálev z těchto lístků má poté komplexní a charakteristickou chuť. Všechny čaje jsou zde trhány ručně.