Turecký čaj Rize - černý čaj
Kvalitní černý sypaný čaj, pěstovaný ve vlhkém klima v Turecku. Jedná se o velmi oblíbený čaj, který je v Turecku konzumován po celý rok. Nálev z tohoto čaje vyniká plnou, sytou, hnědočervenou barvou. Delikátní, charakteristická chuť a podmanivé aroma.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Turecký čaj Rize:
Původ čaje
Turecký černý sypaný čaj, pěstovaný v malé oblasti kolem města Rize , které leží u Černého moře, podél východního konce severního pobřeží Turecka. Tato oblast má neobvykle vlhké klima, ovlivněné topografií a blízkostí vody. Pohoří Kakar se prudce zvedá, jak se člověk pohybuje do vnitrozemí, chrání tuto oblast před sušším vnitrozemským vzduchem a extrémními teplotami a vytváří nejdeštivější oblast v celé západní Asii, protože vzduch snižuje většinu svého obsahu vlhkosti na návětrné straně hor. Tato oblast má období dešťů od září do ledna a období sucha od dubna do května, takže se blíží opačnému vzorci srážek než asijský monzun, který ovlivňuje části Číny a Indie, kde se pěstuje čaj. Zbytek Turecka, včetně dalších oblastí podél pobřeží, má semiaridní klima příliš suché pro pěstování čaje. Dokonce i další pobřežní regiony s mírným klimatem mají méně než polovinu srážek než region kolem Rize.
Složení: Turecký černý čaj 100%
Příprava černého čaje Rize:
Vodou o teplotě 95-100°C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte. Můžete připravit více nálevů.
Ochutnejte kromě tohoto lahodného tureckého čaje i naše další černé čaje!