Tan Yang Congou - černý čaj

Novinka 🍃 Čerstvé čaje

Luxusní černý sypaný čaj se zlatavými tipsy, pěstovaný v tradiční čínské provincii Fujian. Čaj Tan Yang Congou patří mezi nejznámější čaje v provincii Fujian. Čaj vynikající lahodné chuti s příjemným švestkovým aroma.

balení 25 g
79,50 Kč
(159,00 Kč / 50 g)
balení 50 g
-5%
sleva 7,95 Kč
151,05 Kč
(151,05 Kč / 50 g)
-5%
sleva 7,95 Kč
balení 100 g
-10%
sleva 31,80 Kč
286,20 Kč
(143,10 Kč / 50 g)
-10%
sleva 31,80 Kč
balení 250 g
-15%
sleva 119,25 Kč
675,75 Kč
(135,15 Kč / 50 g)
-15%
sleva 119,25 Kč
balení 1 kg
-20%
sleva 636,00 Kč
2 544,00 Kč
(127,20 Kč / 50 g)
-20%
sleva 636,00 Kč
skladem
  • Katalogové číslo 10055
  • EAN 8595700537618
  • Země původu Čína
  • Výrobce Darka Company s.r.o.

O černém čaji Tan Yang Congou:

Říká se, že během dřívější dynastie Ming byl ve vesnici Tanyang vesničan jménem Hu Youcai, kterému se podařilo vypěstovat nový kultivar čaje, Tanyang Cai Cha. Čajovník Tangyang Cai Cha je asi dva metry vysoký s energickou vitalitou. Jeho listy lze trhat od Qing Ming do pozdního podzimu. Tanyang Cai Cha si místní pěstitelé čaje oblíbili natolik, že byl hojně vysazován. Zpočátku se Tanyang Cai Cha používal k výrobě zeleného čaje. Zelený čaj z něj má pevný a rovnoměrný vzhled a jasně zelenou barvu s jemnou příjemnou vůní.

Tan Yang Congou, který vynikal jak vzhledem, tak základními vlastnostmi, byl zařazen mezi tři nejznámější kongou čaje v provincii Fujian. V roce 1915 získal Tan Yang Congou čestnou cenu na světové výstavě v Panamě. Podle statistik zaznamenaných v roce 1937 provincií Fujian byly v roce 1934 čajové zahrady o více než 60 000 mu v kraji Fuan, což představuje 10,3 % z celkové provincie Fujian, s roční produkcí 2 550 tun, což představuje 21,7 % z celkové provincie Fujian. Mezi nimi je většina Tan Yang Congou.

Příprava černého čaje Tan Yang Congou:

Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 200ml vody na 1-3g čaje. Louhujte 2-3 minuty. Možno připravit více nálevů.

Gong Fu styl přípravy:

Vodou o teplotě 95 °C zalijeme 4-8g čaje do vaší čajové konvičky. První nálev louhujte 6s, poté 8s, 10s, 15s, 20s, atd. Možno připravit 6-8 nálevů.

Ochutnejte i naše další černé čaje.