Přehled přípravy kávy

1/ Turecká káva - zalévaná
druh mletí: velmi jemné
teplota vody: 95°C, převařit, nechat chvilku odstát, aby vody nevřela, zalít 

2/ Profi esspresso
druh mletí: jemnější esspresso, přechod mezi tureckou kávou a esspressem
teplota vody: 85 -90°C 
tento druh přípravy je určen pro pressomaty, esspresso se dělá pomaleji než klasické espresso a docílíme lepší pěny

3/ Esspresso
druh mletí: středně hrubé mletí
teplota vody: 85 -90°C 
tento druh přípravy je určen pro pressomaty

4/ Mocca
druh mletí: o stupeň hrubší mletí než na esspresso, středně hrubé až hrubší mletí
teplota vody: 100°C 

5/ Překapávaná káva – příprava v kávovaru
druh mletí: hrubé mletí
teplota vody: 100°C

6/ French Press
konvice s posuvným sítkem, kde po zalití necháme kávu louhovat, poté stlačíme sítkem na dno a zcedíme
druh mletí: hrubé mletí
teplota vody: 90° - 95°C 
doba louhování: 3 -4 minuty