Diang Hong Jin Luo Golden snail - černý čaj

Novinka 🍃 Čerstvé čaje

Luxusní černý sypaný čaj, pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Velmi vysoká kvalita čajových lístků, které připomínají drobné šneky. Je tvořen jemnými čajovými poupaty, jantarová barva nálevu,s vůní žita a sóji. Chuť čaje Dian Hong Jin Luo je sladová s tóny kakaa a melasy.

balení 50 g
139,00 Kč
(139,00 Kč / 50 g)
balení 100 g
-10%
sleva 27,80 Kč
250,20 Kč
(125,10 Kč / 50 g)
-10%
sleva 27,80 Kč
balení 250 g
-15%
sleva 104,25 Kč
590,75 Kč
(118,15 Kč / 50 g)
-15%
sleva 104,25 Kč
balení 1 kg
-20%
sleva 556,00 Kč
2 224,00 Kč
(111,20 Kč / 50 g)
-20%
sleva 556,00 Kč
skladem
  • Katalogové číslo 10018
  • EAN 8595700510437
  • Země původu Čína
  • Výrobce Darka Company s.r.o.

O černém čaji Diang Hong Jin Luo Golden snail:

Čaj Zlatý šnek Diang Hong Jin Luo Golden snail je černý sypaný čaj, pěstovaný ve slavné čínské provincii Yunnan. V roce 1986 byl zaslán jako dar anglické královně Elizabeth II. a poté se stal populárním v anglické královské rodině. Je tvořen pouze kvalitními, zlatými lístky a poupaty, které připomínají drobné šneky. 

Dian Hong Jin Luo Golden Snail se zpracovává z ručně trhaného jednoho listu a jednoho pupenového listu kultivaru Yunnan Large Leaf, který se také používá k výrobě mnoha pu-erhů v regionu. Listy jsou během výrobního procesu ručně srolovány do malých závitků nebo šneků a v hotovém výrobku můžete vidět spoustu těchto zlatých závitků. Stejně jako ostatní čaje Dian Hong může i tento Jin Luo Golden Snail těžit z krátkodobého skladování a zrání pro další rozvoj chutí.

Suché lístky jsou tvarovány do malých závitků neboli šneků a mají spoustu zářivě zlaté a černé barvy. Při vaření se tyto závitky rozvinou a odhalí strukturu jednoho pupenu a jednoho listu. Nálev s pikantní lehkou vůní připomínající žitný chléb a sóju. 

Chuť černého čaje Diang Hong Jin Luo Golden snail:

Barva: Jantarová

Aroma: Intenzivní

Chuť: Silná, sladová, kakao, melasa

Chuť tohoto černého čaje Dian Hong Jin Luo Golden Snail je sladká a sladová, velmi podobná čerstvě upečenému sladkému chlebu s tóny kakaa a melasy.

Příprava černého čaje Diang Hong Jin Luo Golden snail:

Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte.

Ochutnejte i naše další černé čaje.