Diang Hong Jin Luo Golden snail - černý čaj
Luxusní černý sypaný čaj, pěstovaný v čínské provincii Yunnan. Velmi vysoká kvalita čajových lístků, které připomínají drobné šneky. Je tvořen jemnými čajovými poupaty, jantarová barva nálevu,s vůní žita a sóji. Chuť čaje Dian Hong Jin Luo je sladová s tóny kakaa a melasy.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Čaj Zlatý šnek Diang Hong Jin Luo Golden snail je černý sypaný čaj, pěstovaný ve slavné čínské provincii Yunnan. V roce 1986 byl zaslán jako dar anglické královně Elizabeth II. a poté se stal populárním v anglické královské rodině. Je tvořen pouze kvalitními, zlatými lístky a poupaty, které připomínají drobné šneky.
Dian Hong Jin Luo Golden Snail se zpracovává z ručně trhaného jednoho listu a jednoho pupenového listu kultivaru Yunnan Large Leaf, který se také používá k výrobě mnoha pu-erhů v regionu. Listy jsou během výrobního procesu ručně srolovány do malých závitků nebo šneků a v hotovém výrobku můžete vidět spoustu těchto zlatých závitků. Stejně jako ostatní čaje Dian Hong může i tento Jin Luo Golden Snail těžit z krátkodobého skladování a zrání pro další rozvoj chutí.
Suché lístky jsou tvarovány do malých závitků neboli šneků a mají spoustu zářivě zlaté a černé barvy. Při vaření se tyto závitky rozvinou a odhalí strukturu jednoho pupenu a jednoho listu. Nálev s pikantní lehkou vůní připomínající žitný chléb a sóju.
Chuť černého čaje Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Barva: Jantarová
Aroma: Intenzivní
Chuť: Silná, sladová, kakao, melasa
Chuť tohoto černého čaje Dian Hong Jin Luo Golden Snail je sladká a sladová, velmi podobná čerstvě upečenému sladkému chlebu s tóny kakaa a melasy.
Příprava černého čaje Diang Hong Jin Luo Golden snail:
Vodou o teplotě 95 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte.
Ochutnejte i naše další černé čaje.