Bombilla Liza 15,5cm
Bombilla Liza 15,5 cm na přípravu jihoamerického nápoje Yerba Maté. Kovová slámka neboli brčko s placatým sítkem. Praktické použití s dlouhou životností.
Kombinace nenalezena.
Bombilla Liza 15,5cm:
Slámka k pití tradičního jihoamerického nápoje Maté. Kovová, s placatým sítkem.
Tradiční způsob přípravy maté:
Do kalabasy nasypeme maté, zakryjeme dlaní, otočíme do horizontální polohy a jemně zatřepeme. Poté vrátíme kalabasu do původní polohy, a to tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Do volného prostoru postavíme bombillu. Maté poté zalijeme teplou vodou (50°C) a necháme vsáknout. Horkou vodu o teplotě 70 až 80 °C následně nalijeme do místa, kam jsme předtím umístili bombillu. Z jedné dávky můžeme připravit více nálevů.