Čaje z Koreji
Korea je 29. největším výrobcem čajů na světě a má ohledně čajů bohatou historii, čaje se zde pěstují již od 9. století. Všechny korejské čajové plantáže jsou umístěny v jižní oblasti poloostrova kvůli klimatickým podmínkám. Roční teplota se pohybuje kolem 14-16°C se srážkami vyššími než 1500 mm. V Koreji převládají 4 hlavní regiony pro produkci čajů - Jirisan, Boseong, Jeonnam a Jeju Island, všechny se zaměřují převážně na produkci velmi jemných a unikátních zelených čajů, které jsou zpracovávány sušením na pánvi či ponechání v páře a nakonec jsou rolovány do prstenců. Chutí připomínají japonský čaj Sencha, avšak jsou jemnější.
Mimo neoxidovaný čaj Nokcha (zelený čaj) se zde i zřídka produkují i částečně oxidované čaje Hwangcha (oolong), oxidovaný čaj Hongcha (černý čaj) a fermentované čaje Tteokcha/Byeongcha "dortový čaj" - tvar cihly a Dincha/Jeoncha/Chengtaejeon - čaj v podobě čínských mincí (podobné čaji Pu'Erh). Čaje se v Koreji také kategorizují podle doby sklizně: Ujeon (první sklizeň), Sejak (druhá sklizeň), Joongjak (třetí sklizeň), Daejak (čtvrtá sklizeň).