Yerba Maté Kraus Silvestre Máta
Povzbudivý bylinný čaj Yerba Maté Silvestre Máta se získává z Cesmíny paraguayské. Jedná se o tradiční jihoamerický nápoj, s vynikající chutí a voňavým mátovým aroma. Doporučujeme podávat v kalabase a popíjet bombillou.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté Kraus Silvestre Máta:
Yerba Mate Kraus se vyrábí podle rodinné tradice již od počátku 20. století. Plantáže se nacházejí v Colonia Santo Domingo Savio, San Ignacio v provincii las Misiones. Vyrábí se unikátním systémem sušení pomocí nepřímého tepla. Touto metodou se získá produkt bez kouře s jemnou chutí a jemným aroma. Díky speciálním procesům výroby a sušení bez kouře se čaj Kraus Yerba Maté liší vůní a chutí od ostatních druhů čaje Yerba Maté. Jedná se o Yerba Maté se stonky.
Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s yerba maté se označuje jako matein), dále obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů, betakaroten a antioxidanty.
Příprava čaje Yerba Maté Kraus Silvestre Maté:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme. Pro využití účinných látek se doporučuje až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava čaje Yerba Maté:
Maté se podle tradičního způsobu podává v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.