Pu-Erh Raw - černý čaj
Prémiová edice kvalitního černého sypaného čaje Raw Pu-erh (生茶): , pěstovaného ve slavné čínské provincii Yunnan, ve velmi známé zahradě Dongzhai, která se nachází ve výšce 1500 m. Čaj je organicky pěstován za výborných a přívětivých podmínek poblíž města Pu'er, je oxidovaný i fermentovaný. Výjimečná, jemná, zemitá, kouřová, zemitá chuť, vysoká kvalita.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Raw Pu-erh (生茶):
původ čaje
Pu-Erh Raw je prémiovou edicí černého čínského čaje Pu-Erh, pěstovaného ve slavné čínské provincii Yunnan. Čajová provincie Yunnan je místem, kde se před 5000 lety zrodil čaj a zůstává jednou z nejdůležitějších a nejslavnějších čínských provincií. Také je to domovem pro jedny z nejstarších stromů na světě, některé mají i přes 3000 let.
Prostředí, terén a klima v čínské provincii Yunnan jsou velmi zvláštní a jedinečné. Provincii charakterizují vysoké, strmé hory, bujné lesy a mlha, pod kterou je vše zahaleno. Jsou zde mírné až subtropické teploty, vysoká vlhkost a vysoce organická půda, což je pro růst a kvalitu čajovníků velmi přívětivé. Provincie Yunnan je rodiště nejlepších čajovníků Pu-Erh.
Pu-Erh pochází z velmi starých čajovníků, které dosahují výšky přes 30 m. V doslovném překladu zní jejich název "divoké staré stromy", jsou staré 800 let a charakterizují je jejich velké listy. Rostou v povodí Yunnanské řeky Lancang, na horských výšinách ve výšce 1600-2800 m, kde jsou extrémní podmínky, řidší půda i ovzduší, což uvádí čajovníky do stresového stavu, kdy stlačují více živin a delikátní chuti do svých čajových lístků.
Chuť černého čaje Raw Pu-erh (生茶):
Barva: Tmavá, černá
Aroma: Intenzivní, dřevité, zemité
Chuť: Jemná. zemitá, sladová
Složení: Pu-Erh 100%.
Příprava černého čaje Raw Pu-erh (生茶):
Vodou o teplotě 95-100°C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte. Každý nálev louhujte o minutu déle. Můžete připravit 3-5 nálevů.
Ochutnejte i naše další černé čaje!