Kenya Milima - černý čaj
Luxusní černý sypaný čaj, pěstovaný na farmě v Kiambethu v Keni ve výšce 2200 m. Tento čaj je zpracováván ortodoxně a disponuje nejvyšším jakostním standartem pro Keňu - Golden Flowery Orange Pekoe One. Je tvořen nejkvalitnějšími lístky ze stonku a jedinečnými čajovými pupeny.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Kenya Milima
Původ čaje
Kenya Milima je černý sypaný čaj z farmy Kiambethu v Keni. Čajové lístky pochází z indického čajovníku, který je zde v Keni pěstován ve výšce 2200 m za extrémních podmínek, kde je řidší půda i ovzduší. To uvádí čajovníky do stresového stavu, kdy stlačují více delikátní chuti a živin do svých čajových lístků.
Jakost čajových lístků
Obecně, čaje Kenya jsou jedny z nejkvalitnějších čajů na světě a byli pro svoji výjimečnou a delikátní chuť i aroma mezinárodně oceněny. Kenya Milima je druh čaje z Keni, který je tvořen nejkvalitnějšími čajovými lístky, které disponují jakostním standartem Golden Flowery Orange Pekoe One, nejvyšším standartem pro Keňu! Tento standart zaručuje, že je čaj tvořen těmi nejkvalitnějšími, drobnými, čajovými lístky Flowery Orange Pekoe, které se nachází na konci stonku. Čajové listky Flowery Orange Pekoe charakterizují jakostní faktory, jako jejich velikost, více chuti, menší spotřeba čajových lístků na nálev a schopnost vytvořit více nálevů. Tyto lístky jsou míchány s jedinečnými čajovými pupeny, které jsou to nejlepší, co z čajovníku můžete utrhnout. Čajové pupeny nebo také tipsy, buds, jsou ještě nezralé, drobné lístky, které oproti větším čajovým lístkům obsahují více delikátní chuti a živin (vitamínů, minerálu atd.). Čaje, které jsou tvořeny čajovými pupeny mají více charakteristickou chuť. Kenya Milima je míchán 1 pupen na 2 čajové lístky Flowery Orange Pekoe. Pupeny dostaly zlatou barvu díky vysokohorskému pěstování a oxidaci.
Chuť černého čaje Kenya Milima
Barva: Jasně měděná
Aroma: Plné, květinové, tóny sladu, víno
Chuť: Bohatá, sladová, ovocná, červené víno - Bordeaux
Složení: Kenya Milima 100%
Příprava černého čaje Kenya Milima
Vodou o teplotě 100 °C zalijeme čaj v poměru 200ml vody na 3g čaje. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte. Každý další nálev louhujte o 1 minutu déle. Možno připravit více nálevů.