Alishan Jin Xuan Oolong Superior
Vynikající čaj Oolong Jin Wuan nebo také Zlatá lilie pochází z pohoří Alishan a jedná se o jeden z nejoblíbenějších čajů. Chuť je výrazná mléčná, sladká s jemným pražením. Čaj je pěstován ve výšce 1200 m.n.m. v okrese Nantou. Jedná se o velmi mírně oxidovaný čaj oolong.
Kombinace nenalezena.
O čaji Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Čaj Jin Xuan je čaj oolong, který původně vyráběli pěstitelé čaje na Tchaj-wanu na počátku 80. let 20. století. Název čaje v překladu znamená "zlatá lilie" a je známý také jako mléčný čaj oolong nebo čaj Nai Xiang. Tento vysoce kvalitní čaj je proslulý svou přirozenou mléčnou, máslovou chutí, která vzniká díky vysoce specializovanému výrobnímu procesu pod dohledem odborných čajových mistrů.
Mléčný Oolong nabízí květinovou chuť, neboť se jedná o mírně oxidovaný čaj Oolong. Nabízí plnou chuť v ústech s bohatou krémovitostí, mléčnou příchutí a květinovým aroma. Čaj Jin Xuan Oolong Superior má nádech sladkého másla, pražených rostlinných podtónů a mléčnou dochuť. Zajímavostí je, že tento čaj neobsahuje žádné mléko. Mléčné aroma a chuť čaje Jin Xuan lze přičíst způsobu pěstování a výroby tohoto čaje.
Chuť čaje Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Listy: Tato sorta má jasně zelené listy typicky srolované
Vůně: Květinová
Chuť: Mléčná, máslová
Příprava čaje Alishan Jin Xuan Oolong Superior:
Vodou o teplotě 80-90°C zalijte čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Ponechte louhovat 3-4 minuty. Potom přeceďte. Můžete připravit až 6 nálevů, přičemž každý další nálev nechte louhovat o 30 vteřin déle.