Ginseng Oolong - Žen-Šen Oolong
Wu-long zelenějšího typu. Drobné, pevně svinuté lístky, které se po zpracování obalí v mletém kořenu žen-šenu. Čaj Ženšen Oolong - Ginseng Oolong má díky žen-šenu velmi nasládlou chuť. Tonizuje organizmus.
Kombinace nenalezena.
Chuť čaje Ženšen Oolong:
Čínský Oolong obalený ženšenovým prachem Ženšen Oolong, luxusní čaj s možností až několika dalších nálevů. Nejen vzhled tohoto čínského čaje je překvapující (matné vzezření a měděná barva.) Ženšenový Oolong - čaj pro labužníky, znalce a hračičky.
Wu-long zelenějšího typu. Drobné, pevně svinuté lístky, které se po zpracování obalí v mletém kořenu, žen-šenu. Tonizuje organizmus. Ženšenový čaj má díky žen-šenu velmi nasládlou chuť.
Více o čaji Ženšen Oolong:
Ženšen Oolong - Ginseng Oolong se sklízí z pupenu a tří lístků (místo dvou, 3. lístek se nazývá Souchong). Při zpracování jsou lístky nejprve spařeny, pak asi dvě hodiny vysoušeny, nejlépe na slunci. Větší množství najednou se potom zabalí do bavlněných dek a opatrně se promačkává rukama tak, aby se nepotrhaly lístky. Ty se poté asi dvě hodiny suší ve stínu a celý tento proces (kromě spařování) se třikrát opakuje. Až pak se mohou lístky rolovat – většinou ručně a bez vyvíjení tlaku – na dobu půl hodiny, poté jsou vystaveny teplotám kolem 120 °C, dokud není obsah vlhkosti snížen na 10 %. Celý proces je zakončen tříděním listů a zahřívání na nižší teploty. Nyní má lístek v sobě asi 3 % vody.