Yerba Maté - Citrón, Kdoule
Povzbudivý bylinný nápoj pocházející z Latinské Ameriky. Čaj Yerba Maté - Citrón, Kdoule obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů, betakaroten a antioxidanty, posiluje imunitu a má povzbudivé účinky. Čaj z Cesmíny paraguayské je tradiční jihoamerický nápoj.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté přírodní - Cesmína paraguayská:
Maté obsahuje především výrazné povzbudivé účinky, řadu minerálních látek a posiluje imunitní systém. Maté je v Argentině nejoblíbenější nápoj, který pijí úplně všichni. Každý si nosí cestovní verzi kalabasy, aby si mohl po celý den užívat chuť tohoto povzbudivého a lahodného nápoje.
Příprava čaje Yerba Maté Cesmína paraguayská:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme - pro využití účinných látek se doporučuje: až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava Yerba Maté:
Maté by se mělo podle tradičního způsobu podávat v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití. Toto je dáno především vysokým obsahem kofeinu v nápoji.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.
Složení: Zelené maté, kousky citrónové kůry, vousatka citrónová, květy slunečnice, přírodní aroma.