Yerba Maté Piporé Argentina
Povzbudivý bylinný čaj Yerba Maté Piporé je vyrobený z Cesmíny paraguayské. Jedná se o tradiční jihoamerický nápoj, který se podává v kalabase a popíjí bombillou.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté Piporé Argentina:
V překladu „PI“ znamená nohu, „PO“ znamená ruce a „RE“ znamená stopy. Společně tvoří slovo Piporé. Toto slovo znamená, že podle legendy cacique Santos zanechal na březích řeky nesmazatelnou stopu, a to otisky svých nohou a rukou a byl tak jezuity pokřtěn jménem Santo Pipó.
Díky vynikajícím a kvalitním surovinám a tradiční chuti je tato odrůda celosvětově velmi oblíbená. Doporučujeme pro ty, kteří chtějí ochutnat tu pravou chuť Yerba Maté.
Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s yerba maté se označuje jako matein), dále obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů, betakaroten a antioxidanty.
Příprava čaje Yerba Maté Piporé Argentina:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme. Pro využití účinných látek se doporučuje až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava čaje Yerba Maté:
Maté se podle tradičního způsobu podává v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.