Yerba Maté Cruz de Malta
Oblíbený bylinný čaj Yerba Maté Cruz de Malta s povzbudivým účinkem, je velmi aromatické s jemnou a lahodnou chutí. Originální chuť a vůně nápoje z cesmíny paraguayské. Jedná se o tradiční jihoamerický nápoj, který se podává v kalabase a popíjí bombillou.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté Cruz de Malta:
Yerba Maté Cruz de Malta je jeden z nejstarších producentů Yerba Maté v Jižní Americe. Toto tradiční maté vyrábí Larangeira Mendes SA již od roku 1874. Neustálý další vývoj a speciální péče od sklizně až po konečný produkt zajišťují kvalitu tohoto produktu. Sušené maté se určitou dobu skladuje, aby se dosáhlo optimální zralosti a tím i charakteristické chuti a vůně. Tento proces poskytuje 100% přírodní produkt. Yerba Maté Cruz de Malta je druh se stonkem, velmi aromatické a jemné chuti. Dobrá volba pro začátečníky.
Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s yerba maté se označuje jako matein), dále obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů, betakaroten a antioxidanty.
Příprava čaje Yerba Maté Cruz de Malta:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme. Pro využití účinných látek se doporučuje až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava čaje Yerba Maté:
Maté se podle tradičního způsobu podává v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.