Yerba Maté Amanda Despalada
Tradiční povzbudivý bylinný čaj Yerba Maté Amanda Despalada bez stonků je Maté nejvyšší kvality, pocházející z Argentiny. Čaj z Cesmíny paraguayské je tradiční jihoamerický nápoj, který se podává v kalabase a popíjí bombillou.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté Amanda Despalada:
Yerba Mate Amanda vznikla v roce 1900 kdy se osadnická rodina z Polska usadila v argentinské provincii Misiones a začala pěstovat yerba maté. Plantáže Amanda patří k nejstarším v zemi a nacházejí se v zemědělské oblasti la Cachuera poblíž města Apóstoles (Misiones). Yerba Maté Amanda bez stonků je vyrobeno z produktů nejvyšší kvality. Má podíl suchých listů (asi 90 %) a velmi málo stonků a rostlinných vláken. Doporučujeme pro ty, kteří chtějí ochutnat tu pravou chuť Yerba Maté. Jedno z nejlepších argentinských maté.
Maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein (v souvislosti s yerba maté se označuje jako matein), dále obsahuje řadu minerálních látek, vitamínů, betakaroten a antioxidanty.
Příprava čaje Yerba Maté Amanda Despalada:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme. Pro využití účinných látek se doporučuje až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava čaje Yerba Maté:
Maté se podle tradičního způsobu podává v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.