Tai Mu Long Zhu - Dračí perly s jasmínem - zelený čaj
Luxusní bílý sypaný čaj, pěstovaný v čajových zahradách na hoře Tai Mu ve slavné čínské provincii Fujian. Čaj je tvořen dvěma nejkvalitnějšími prvními lístky na stonku a čajovým pupenem, který je tím nejlepším, co na stonku čajovníku najdete. Lístky obohacené sedmivrstvým procesem infuze květu jasmínu, ručně sbírány za prvního sběru a rolovány 100 letou tradiční technikou do čajových perel.
Kombinace nenalezena.
O zeleném čaji Tai Mu Long Zhu
Původ čaje
Tai Mu Long Zhu je zelený sypaný čaj, pěstovaný v čajových zahradách na hoře Tai Mu ve slavné čínské provincii Fujian. Provincie Fujian je jednou z nejdůležitějších čajových provincií v celé Číně a nachází se na jihovýchodu. Tuto provincii charakterizují především hory zakryté mlhou a subtropické klima. Klimatické podmínky a úrodná půda zde ve Fujian jsou velmi přívětivé pro růst čaje. Říká se, že Fujian je rodištěm černého čaje, pěstuje se zde i bílý čaj a oolong.
Kvalita čajových lístků
Čajové lístky zeleného čaje Tai Mu Long Zhu jsou velmi kvalitní, výjimečné a unikátní. Tento čaj je tvořen prvními dvěma nejkvalitnějšími čajovými lístky a pupenem, který je to nejlepší, co na stonku čajovníku najdete. Čajová poupata, pupeny (tj. špičky, tips, buds) jsou ještě mladé, nevyvinuté čajové lístky, do kterých čajovníky po zimním období stlačují své veškeré uchované živiny a delikátní chuť. Kvalitu čajových pupenů charakterizují jakostní faktory jako více chuti, schopnost vytvořit více nálevů a menší spotřeba čaje na nálev. Čaje, které obsahují čajová poupata, mají delikátnější, jemnou, plnou, komplexní a více charakteristickou chuť.
Jasmínové obohacení
Čajové lístky Tai Mu Long Zhu jsou trhány za prvního sběru, na začátku jara. Po usušení jsou natrhány čerstvé tamější jasmínové květy, které jsou smíchány do čajových lístků Tai Mu Long Zhu tradiční technikou a poté ponechány, dokud květy nepředají čajovým lístkům své jasmínové chuťové tóny a aroma. V momentě, kdy jasmínový květ ztratí aroma, je vyměněn za čerstvý. Tento proces se opakuje až sedmkrát. Po dokončení procesu obohacení jasmínem jsou květy jasmínu oddělány (čaj neobsahuje jasmín, je jím pouze aromaticky obohacen) a poté nadchází proces, kdy jsou čajové lístky ručně válcovány a rolovány do perel tradiční technikou, která se používá již 100 let. Díky tomuto tvaru jsou čajové lístky méně náchylné proti poškození a udrží si v sobě více chuti.
Čaj Tai Mu Long Zhu je jasmínovou specialitou provincie Fujian a Číny.
Chuť zeleného čaje Tai Mu Long Zhu
Suché lístky
Barva: Jemná, olivově zelená
Tvar: Pevně kulovitě stočené do perel, špičaté
Nálev
Barva: Jasná, světle žlutá se zlatými odstíny
Aroma: Jemné, čerstvé, sladké
Chuť: Jemná, plná, sladová, medová, květinová, jasmínová
Složení: Tai Mu Long Zhu 100%
Příprava zeleného čaje Tai Mu Long Zhu
Vodou o teplotě 70-80 °C zalijeme čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Louhujte 2-3 minuty, poté přeceďte. Možno připravit více nálevů.
Ochutnejte i naše další zelené čaje!