Yerba Maté Pajarito Paraguay
Tradiční Yerba Maté se získává z cesmíny paraguajské. Paraguajské maté z Itapua, zde představuje přímo posvátný nápoj. Maté obsahuje řadu vitamínů, minerálů a je povzbudivý.
Kombinace nenalezena.
O čaji Yerba Maté Pajarito Paraguay:
Listy Yerba Maté se suší po dobu 20 měsíců což zajišťuje jedinečnou kvalitu. Díky tomu vzniká jedinečná chuť. Maté se připravuje tradičním způsobem v kalabase a můžete si tak po celý den užívat vynikající chuť tohoto paraguajského čaje.
Příprava čaje Yerba Maté Pajarito Paraguay:
1 čajovou lžičku směsi přelijeme 1/4 l vroucí vody, ponecháme 3 - 5 minut, poté scedíme - pro využití účinných látek se doporučuje: až 2 lžičky čaje, ponechat 5 - 10 minut.
Tradiční příprava Yerba Maté:
Maté se podle tradičního způsobu podává v nádobě z vydlabané tykve s úzkým hrdlem, které se říká kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté se usrkává bambusovým brčkem nebo kovovou slámkou - bombillou, která je na dolním konci proděravělá a funguje tak jako slámka a sítko zároveň. Jihoameričané pijí maté s limonádou, džusem nebo například pražené. Yerba Maté popíjejí v kteroukoliv denní nebo večerní dobu. Kalabasa pro osobní použití je relativně malá, přibližně o obsahu 1 - 2 dl. Větší kalabasy jsou vhodné pro skupinové pití. Toto je dáno především vysokým obsahem kofeinu v nápoji.
Ochutnejte i naše další čaje Maté.