Skořice mletá
Skořice mletá se používá do sladkých pokrmů, pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví. K přípravě masitých jídel do kuchyně asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Skořice mletá:
Kvalitní koření Skořice mletá se nejčastěji používá k přípravě svařeného vína, punče, do sladkého pečiva, perníků a moučníků. Používá se také na dochucení jablek, hrušek a kávy. K přípravě masitých jídel do kuchyně asijské, latinskoamerické, arabské, turecké, španělské aj. Je také oblíbená jako dekorace ne jako součást vonných směsí.
Původ skořice byl v Evropě dlouho opředen tajemstvím. Skořicová kůra je typické koření Starého světa. Pochází z asijských tropů. Rostla původně na indickém subkontinentě a v Číně. Zde byla také známá jako koření snad již 4000 let př. n. l. Jako léčivo a aromatická přísada do nápojů byla známa i starým Egypťanům. Původně se kůra loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže ze skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní příjemnou vůni. Velmi známý a také nejkvalitnější je skořicovník cejlonský. Pěstuje se i v jiných tropických oblastech, ale nikde nedosahuje takové kvality jako na Srí Lance. Dalším méně známým druhem skořicovníku je skořice čínská.