Salvador San Eduardo Estate Coffee - zrnková káva

Novinka

Kvalitní zrnková káva Salvador Eduardo Estate Coffee pěstovaná v horách s lávovým podložím. Káva má vynikající jemnou sladkou chuť s vůní čokolády. Patří mezi nejlepší kávy na světě. Káva, kterou musíte ochutnat!

balení 200 g
219,00 Kč
(109,50 Kč / 100 g)
balení 400 g
-10%
sleva 43,80 Kč
394,20 Kč
(98,55 Kč / 100 g)
-10%
sleva 43,80 Kč
balení 1 kg
-20%
sleva 219,00 Kč
876,00 Kč
(87,60 Kč / 100 g)
-20%
sleva 219,00 Kč
skladem
  • Katalogové číslo 8299
  • EAN 8595700539155
  • Země původu Latinská Amerika
  • Chuťový profil kávy Čokoládový , Sladký
  • Intenzita
  • Stupeň pražení
  • Zrno
  • Chuť
  • Kyselinka
  • Výrobce Darka Company s.r.o.
Salvador San Eduardo Estate Coffee  - zrnková káva

Chuť kávy Salvador San Eduardo Estate Coffee : 

Salvador je nejmenším státem ve Střední Americe avšak kvalita kávy Salvador je naprosto vynikající. Delikátnost této kávy ucítíte v šálku kávy, kdy ucítíte velmi jemnou a lahodnou sladkou chuť s vůní čokolády. Při přípravě kávy espresso si vychutnáte hustou cremu s dokonalou chutí.

O kávě Salvador San Eduardo Estate Coffee:

Jedna z nejlepších káv arabica na světě. Díky lávovému podloží a vysokohorskému prostředí je tato káva velmi oblíbená díky své vynikající chuti a vůni. Historie kávy v Salvadoru sahá do roku 1830, kdy byly první kávovníky vysazeny indiány. Káva byla vždy pro Salvador velmi důležitou komoditou a počátkem 20. století činily příjmy z kávy téměř 90% veškerého exportu této malé země. V době velké hospodářské krize došlo k velmi výraznému snížení ceny kávy, což se promítlo v propouštění, krachující podniky a plantáže začaly chátrat.

V roce 1932 došlo k povstání, kdy došlo k vojenskému potlačení při kterém zahynulo na 30.000 lidí. O dalších téměř 40 let později se opět situace v zemi stabilizovala a zemědělci se opět pustili do pěstování kávy. Salvador je díky klimatickým podmínkám a lávovému podloží přímo předurčen k pěstování té nejlepší kávy na světě. Díky těmto podmínkám se káva sklízí 2x až 3x do roka. Pěstují se zde kávové odrůdy Bourbon 65%, Pacas 25% a Pacamara 10%.

Více o kávách SCA (Speciality Coffee Association).