Šafrán
Šafrán je velmi vzácné koření, jeho cena se blíží ceně zlata. Chuť pravého šafránu připomíná med a je lehce nahořklá, má velmi silné aroma i barvící účinky. Šafrán doporučujeme do rizota, paelly, těstovin, kuskusu, polévek, omáček, rybích jídel, drůbeži, vajíček a dezertů.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Šafrán:
Kvalitní Šafrán je velmi vzácné koření, jeho cena se blíží ceně zlata. Chuť šafránu připomíná med a je lehce nahořklá, má velmi silné aroma i barvící účinky. Šafrán doporučujeme na vaření do rizota, paelly, těstovin, kuskusu, polévek, omáček, rybích jídel, drůbeži, vajíček a dezertů.
Šafrán a jeho kořeny najdeme ve Španělsku a v jižní Francii. Šafrán je rostlina, jejíž okrasné formy jsou dobře známy jako "krokusy". Kvete na podzim fialovým květem a na jeden kilogram tohoto vzácného koření je potřeba sesbírat pestíky z 60 000 až 120 000 květů.
Šafrán má zvláštní vůni a kořennou chuť, poněkud nahořklou. Žluté barvivo, které šafrán obsahuje, se rozpouští ve vodě a zabarvuje ji krásně do žluta.
Nejvíce se šafrán používá v kuchyni španělské a francouzské, ale nesmí chybět v kuchyni arabské, indické, čínské a latinskoamerické.
Balení: 0,25 g