Pu-Erh Kuding Gr.B - černý čaj
Originální čaj Ku Ding se připravuje z byliny Dong Qing. Jedná se smotané lístky tvořící dlouhé jehličky. Chuť je silná a hořká avšak velmi dobrá. Vůně je plná a uzená, připomíná Lapsang Souchong.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Pu-Erh Kuding Gr.B:
původ čajovníku
Pu-Erh je černý čaj, tradičně pěstovaný ve slavné čínské provincii Yunnan. Čajová provincie Yunnan je místem, kde se před 5000 lety zrodil čaj a zůstává jednou z nejdůležitějších a nejslavnějších čínských provincií. Také je to domovem pro jedny z nejstarších stromů na světě, některé mají i přes 3000 let.
Prostředí, terén a klima v čínské provincii Yunnan jsou velmi zvláštní a jedinečné. Provincii charakterizují vysoké, strmé hory, bujné lesy a mlha, pod kterou je vše zahaleno. Jsou zde mírné až subtropické teploty, vysoká vlhkost a vysoce organická půda, což je pro růst a kvalitu čajovníků velmi přívětivé. Provincie Yunnan je rodiště nejlepších čajovníků Pu-Erh.
Pu-Erh pochází z velmi starých čajovníků, které dosahují výšky přes 30 m. V doslovném překladu zní jejich název "divoké staré stromy", jsou staré 800 let a charakterizují je jejich velké listy. Rostou v povodí Yunnanské řeky Lancang, na horských výšinách ve výšce 1600-2800 m, kde jsou extrémní podmínky, řidší půda i ovzduší, což uvádí čajovníky do stresového stavu, kdy stlačují více živin a delikátní chuti do svých čajových lístků.
Chuť černého čaje Pu-Erh Kuding Gr.B:
Hořká čajová specialita související s tmavým čajem puerh, excelentní kvality. Specielní Yunnan Daye Kuding surovina, širokolisté čajovníky. Obsahuje velké množství hořčin a nálev je tak velmi hořký. Čím déle louhujeme, tím je hořkost výraznější. Nálev je rudohnědý. Chuť čaje Kuding zemitá, kulatá s ovocným nádechem připomínající uzený čaj Lapsang Souchong.
Příprava černého čaje Pu-Erh Kuding Gr.B::
Vodou o teplotě 90° C zalijeme. Louhujte 8-10 minut, poté přeceďte. Můžete připravit více nálevů.
Ochutnejte i naše další černé čaje!