Pozitivní účinky zeleného čaje Sencha
Věděli jste že v překladu znamená Sencha "pražený"?
Sencha pochází z čajových lístků, které byly vypěstovány na přímém slunci. Sbírají se vrchní lístky keře Camellia sinensis. Jeho lístky jsou při výrobě spařeny a poté srolovány. Některé odrůdy se při namáčení rozšiřují aby vůní, vzhledem a chutí připomínaly listovou zeleninu.
Sencha Japan je nejoblíbenější zelený sypaný čaj v Japonsku, vyrábí se zde až 80% veškerého vyrobeného čaje v zemi. Chuť čaje Sencha je závislá na ročním období a místě kde se vyrábí. Sincha neboli "nový čaj" z prvního splachování v roce je považován za nejchutnější čerstvý čaj. Má velmi silné svěží bylinnou nebo travnatou chuť, která mívá tóny kapusty, špenátu či kiwi v závislosti na tom jak dlouho se namáčí.
Existuje mnoho sort čaje Sencha podle toho, jak jsou listy pěstovány a připravovány. Sencha je oblíbená jako "letní čaj". Pije se teplá i studená.
Příprava čaje Sencha:
Podle typu čaje připravíte 3-4 nálevy. Nejlepších výsledků docílíte, pokud každý další nálev louhujete o 30 sekund déle než předchozí a u každého dalšího nálevu zvýšíte teplotu vody o 5°C. Začínáme na teplotě 70°C.
Pozitivní účinky čaje Sencha na zdraví:
- výborný čaj na zažívání
- stimuluje normální funkci střevní peristaltiku
- podporuje normální obranyschopnost organismu
- působí na normální funkci metabolismus glukózy
- pomáhá na normální hladinu cholesterolu
- dodává vitalitu
- podporuje kontrolu tělesné hmotnosti
- dodává fluorid
- doplňuje zubní sklovinu
- obsahuje vitamín C a E
- obsahuje minerály a antioxidanty
- podporuje spalování a tím napomáhá hubnutí
- chrání před volnými radikály
Zaregistrujte se a získejte tak řadu výhod.