Piniové oříšky
Jedná se o jedlá semínka borovice pinie. Vhodné na přípravu másla nebo pesta. Mají nasládlou máslovou chuť.
Kombinace nenalezena.
skladem
Drobounká semínka z šišek borovice pinie trvá až tři roky, než semínko dozraje. V syrovém stavu mají piniové oříšky jemnou strukturu a nasládlou máslovou chuť.
Piniové oříšky snadno žluknou, skladujte je proto v lednici. Mléko z nich má neutrální chuť, trochu se podobá domácímu kešu mléku.
Složení
PINIOVÉ OŘÍŠKY. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů a arašídů.
Alergeny
Skořápkové plody
Země původu: Rusko
Popis
Využití:
- namáčení - 2 hodiny, namočené pinie jsou měkké a krémové.
- máslo - másla a krémy se dají vytvořit velmi snadno rozmixováním díky jemné konzistenci
- pražení - zvýrazní se jejich chuť a budou jemně křupavé
- pesto - rozmixujte čerstvou bazalku, olivový olej, parmazán, česnek a piniové oříšky
- cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané oříšky, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- polévky - nahrubo nasekané piniové oříšky jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou
Nutriční hodnoty na 100g:
ENERGIE 673kcal 34 %
TUKY 68,4 g 98 %
Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY 4,9 g 25 %
SACHARIDY 13,1 g 5 %
Z TOHO CUKRY 3,6 g 4 %
BÍLKOVINY 13,7 g 27 %
Sůl 0,005g 0 %