Petržel sušená
Petržel je tradiční a oblíbená kořenová zelenina. Má silně aromatickou vůni a nasládlou a zároveň ostrou chuť. Vynikající je na přípravu polévek a vývarů, smetanových a houbových omáček, nádivek, sekaných i dušených mas a salátů. Používá se také na zdobení jídel.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Petržel sušená:
Petržel je tradiční a oblíbená kořenová zelenina. Má silně aromatickou vůni a nasládlou a zároveň ostrou chuť. Vynikající je na přípravu polévek a vývarů, smetanových a houbových omáček, nádivek, sekaných i dušených mas a salátů. Používá se také na zdobení jídel.
Již ve 3. století je uvedena petržel jako koření v římské kuchařské rukověti. U nás se rovněž obecně rozšířila a její nať byla používána ve staročeské kuchyni do omáček, tvořila také součást nádivek a tradičních vaječných velikonočních pokrmů. Petržel pochází ze Středozemí.