Pepř barevný celý
Smícháním 4 druhů pepřů, vzniká nejpoužívanější směs vhodná do mlýnků. Používá se do omáček a polévek, k přípravě bifteků, grilovaného, rožněného a pečeného masa a k běžnému dochucení mnoha pokrmů včetně vegetariánských jídel.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Pepř barevný celý:
Kvalitní směs koření Pepř barevný celý je kombinací černého, zeleného, bílého a červeného pepře. Má velmi široké uplatnění do masových pokrmů, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně a při konzervaci.
Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy a klasovitým květenstvím. Jako koření se používají sušené,, zralé i nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, které se fermentují a potom suší. Černý pepř je ostřejší a má výraznější aroma. Červený pepř jsou zralé bobule. Bílý pepř jsou téměř zralé plody, které se máčí, aby změkly a uvolnila ze z nich slupka. Po sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody.