Paprikové floky červené
Kvalitní koření Paprikové floky červené jsou sušené kousky papriky vhodné k dochucování gulášů, polévek, omáček, těstovin, do pečiva, nakládaných sýrů, salámů, klobás, masitých a zeleninových jídel.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Paprikové floky červené:
Paprikové floky červené dodávají pokrmům lahodnou chuť a příjemné ovocné aroma. Vhodné do těstovin, gulášů, polévek, masitých pokrmů či pomazánek a aspiků. Jako mozaika do uzenářských produktů: salámů, klobás, sýrů.
Paprika sesychá v poměru 1:5.
V Evropě se paprika začala šířit v 16. a 17. století. Paprika je národní koření Maďarů a Španělů. Ovládla prakticky celý svět - pro Francouze je to kayenský pepř, pro Latinskou Ameriku chilli nebo chile, používá se v Asii, v Africe, kde tvoří podstatnou složku koření "berbera". U nás běžná paprika jsou rozemleté sušené plody druhu Capsicum annuum, což je jednoletá rostlina, mající svůj původ pravděpodobně v Jižní Americe, odkud přišla do celého světa. Za nejkvalitnější se považuje paprika španělská a maďarská.