Paprikové floky červené

Kvalitní koření Paprikové floky červené jsou sušené kousky papriky vhodné k dochucování gulášů, polévek, omáček, těstovin, do pečiva, nakládaných sýrů, salámů, klobás, masitých a zeleninových jídel.

balení 80 g
-10%
sleva 11,79 Kč
106,20 Kč
(66,38 Kč / 50 g)
-10%
sleva 11,79 Kč
skladem

Vaření s kořením Paprikové floky červené:

Paprikové floky červené dodávají pokrmům lahodnou chuť a příjemné ovocné aroma. Vhodné do těstovin, gulášů, polévek, masitých pokrmů či pomazánek a aspiků. Jako mozaika do uzenářských produktů: salámů, klobás, sýrů.

Paprika sesychá v poměru 1:5.

V Evropě se paprika začala šířit v 16. a 17. století. Paprika je národní koření Maďarů a Španělů. Ovládla prakticky celý svět - pro Francouze je to kayenský pepř, pro Latinskou Ameriku chilli nebo chile, používá se v Asii, v Africe, kde tvoří podstatnou složku koření "berbera". U nás běžná paprika jsou rozemleté sušené plody druhu Capsicum annuum, což je jednoletá rostlina, mající svůj původ pravděpodobně v Jižní Americe, odkud přišla do celého světa. Za nejkvalitnější se považuje paprika španělská a maďarská.

 

Více o koření: