Paprika sladká ASTA 120

Přidává se téměř do všech masitých pokrmů, jako základ některých omáček, do studené kuchyně, na dobarvení jídel, hodí se do všech druhů gulášů, omáček, sýrů, slaného pečiva a uzenin.  Paprika ASTA 120 má výrazně kořeněnou a nasládlou chuť, příjemné aroma a nádhernou sytě červenou barvu. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Čím vyšší číslo, tím lepší a intenzivnější barvivost.

balení 80 g
-10%
sleva 6,24 Kč
56,16 Kč
(35,10 Kč / 50 g)
-10%
sleva 6,24 Kč
skladem

Vaření s kořením ASTA 120:

Papriku dělíme dle ostrosti do 4 skupin a to na sladká, pálivá, lahůdková a gulášová. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA. Čím vyšší číslo, tím lepší a intenzivnější barvivost. Paprikou se zlepšují a zjemňují všechny druhy masových a rybích jídel, hodí se do všech druhů gulášů, omáček, sýrů, slaného pečiva a uzenin. Paprika ASTA 120 má výrazně kořeněnou a nasládlou chuť, příjemné aroma a nádhernou sytě červenou barvu. Získává se ze zralých paprikových lusků, které se usuší a pomelou.

V Evropě se paprika začala šířit v 16. a 17. století. Paprika je národní koření Maďarů a Španělů. Ovládla prakticky celý svět - pro Francouze je to kayenský pepř, pro Latinskou Ameriku chilli nebo chile, používá se v Asii, v Africe, kde tvoří podstatnou složku koření "berbera". U nás běžná paprika jsou rozemleté sušené plody druhu Capsicum annuum, což je jednoletá rostlina, mající svůj původ pravděpodobně v Jižní Americe, odkud přišla do celého světa. Za nejkvalitnější se považuje paprika španělská a maďarská.

Více o koření na guláš: