Paprika pálivá ASTA 60

Kvalitní Paprika pálivá ASTA 60 je základem gulášů, do uzenin a různých masitých jídel, omáček a sýrů, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně.

balení 80 g
-10%
sleva 4,80 Kč
43,20 Kč
(27,00 Kč / 50 g)
-10%
sleva 4,80 Kč
skladem

Vaření s kořením Paprika pálivá ASTA 60:

Kvalitní Paprika pálivá ASTA 60 je používá především do gulášů, do uzenin a různých masitých jídel, omáček a sýrů. Paprika je tradičním kořením maďarské kuchyně. Jídlu dodá vynikající chuť a výraznou červenou barvu. Je nedílnou součástí mnoha kořenících směsí. Pro základy jídel je vhodné použít papriku sladkou, pálivou poté k dochucení. 

Paprika pochází z jižního Mexika, odkud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka aby si později  našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později o ni píší už jako o koření.

Upozornění: Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože by zhořkla.

Více o koření: