Osmanthus Oolong
Kvalitní polofermentovaný čínský Oolong pocházející z provincie Fu-ťien. Vynikající čaj Osmanthus Oolong je jedinečný pro svoje sladké tóny, přičemž můžete v nálevu cítit květinové aroma, medově nasládlou vůni a broskvové tóny.
Kombinace nenalezena.
O čaji Osmanthus Oolong:
Oolongy jsou částečně oxidované čaje a bývají označovány jako polozelené, polofermentované, nebo modrozelené čaje. Můžeme také říct, že se jedná o přechod mezi zeleným a černým čajem. Z toho vychází i barva čajových listů, která se pohybuje od zelené až po hnědou, právě dle stupně oxidace.
Oolong se sklízí v plné zralosti čajových listů, které se hned po sběru nechají krátce zavadnout na přímém slunci. Zde dochází k odpařování vody z čajových listů, což aktivuje enzymy a začíná proces oxidace. Poté se naruší jejich struktura ručním rolováním, nebo mechanicky v rotačních koších. Délka tohoto procesu má vliv na konečný stupeň oxidace, která se pohybuje v rozmezí 5% - 85%. Následuje zahřívání listů, čímž je oxidace ukončena. Dalším krokem výrobního procesu je válcování do malých kuliček, které probíhá většinou ručně. V neposlední řadě je třeba čajové listy vysušit a podle druhu Oolongu se čajové listy mohou upražit, čímž získají typické vlastnosti.
Nálev a chuť čaje Osmanthus Oolong:
Nálev je svěží žlutozelené barvy, má plnou, hladkou, travnatou chuť a podobá se zeleným čajům. Šálek čaje Oolong Osmanthus je jedinečný pro svoje sladké tóny, přičemž můžete v nálevu cítit květinové aroma, medově nasládlou vůni a broskvové tóny. Tento čaj potěší jistě všechny milovníky sladkého.
Příprava čaje Osmanthus Oolong:
Vodou o teplotě 80-90°C zalejte čaj v poměru 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Ponechte louhovat 2-3 minuty. Poté přeceďte. Můžete připravit až 5 nálevů, přičemž každý další nálev nechte louhovat o minutu déle.