Studená rajčatová polévka s rooibos
Ingredience
- 500 g zralých rajčat, oloupané a nakrájené
- 250 ml rajčatové šťávy
- 200 g nasekaných opečených červených paprik (na pánvi nebo v troubě opečeme slupky papriky dohněda)
- 430 ml studeného, silného Rooibos
- 1 cibule
- 12 ml slunečnicového oleje
- 10 ml hnědého octa
- 1 stroužek česneku, drcený
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- kari podle chuti
- 30 ml čerstvé smetany
Příprava
- Rajčata, rajčatovou šťávu, koření, rooibos, cibule, olej, ocet a česnek v mixéru umixujeme do hladka do protlaku.
- Ochutíme solí, pepřem a kari.
- Dobře zamícháme.
- Do krému těsně před podáváním zamícháme smetanu.
Porce: pro 6 až 8 osob