Studená rajčatová polévka s rooibos

Ingredience

  • 500 g zralých rajčat, oloupané a nakrájené       
  • 250 ml rajčatové šťávy 
  • 200 g  nasekaných opečených červených paprik  (na pánvi nebo v troubě opečeme slupky papriky dohněda)
  • 430 ml studeného, silného Rooibos                        
  • 1 cibule 
  • 12 ml slunečnicového oleje
  • 10 ml hnědého octa 
  • 1 stroužek česneku, drcený 
  • sůl podle chuti 
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti 
  • kari podle chuti 
  • 30 ml čerstvé smetany

Příprava

  1. Rajčata, rajčatovou šťávu, koření, rooibos, cibule, olej, ocet a česnek v mixéru umixujeme do hladka do protlaku.
  2. Ochutíme solí, pepřem a kari.
  3. Dobře zamícháme.
  4. Do krému těsně před podáváním zamícháme smetanu.

Porce: pro 6 až 8 osob