Rooibos - Řízení jakosti
Surovina od zemědělců
Sklizené listy čajovníkovce kapského, ze kterého nápoj rooibos pochází, prochází následujícími kontrolami:
- čistý výtěžek oddělení čaje z prachu a hrubé nečistoty
- částicová distribuce velikosti a splňení jiných požadavků na balení
- obsah vlhkosti
- senzorické hodnocení aroma, chuti a barvy
- rezidua pesticidů: plynová chromatografie se používá k přesné analýze chemických zbytků z pesticidů
- soulad s normami ekologickými
Zpracování
Po screening, míchání a parní lázeň je produkt podroben následujícím závěrečným zkouškám, aby bylo zajištěno, že splňuje přísné standardy kvality:
- distribuce velikosti částic pro splnění různých požadavků na balení
- obsah vlhkosti
- senzorické hodnocení aroma, chuti a barvy
- rezidua pesticidů: plynová chromatografie se používá k dosažení přesné analýzu chemických zbytků z pesticidů v konečném výrobku
- mikrobiologický obsah, tj. bakterie a plísně
- shoda se specifickými organickými standardy
Balení
Testy kvality jsou také prováděny pro zabalené čaje:
- obsah vlhkosti
- senzorické hodnocení aroma, chuti a barvy
- mikrobiologické obsah, tj. bakterie a plísně
- hmotnost a pevnost těsnění sáčku
Extrakty rostlin
Testy kvality se provádějí za účelem zjištění:
- obsahu vlhkosti
- objemové hmotnosti
- celkových polyfenolů
- jasnosti
- rezidua pesticidů: plynová chromatografie se používá k přesné analýze chemických zbytků z pesticidů
- mikrobiologický obsah, tj. bakterie a plísně
Distribuce
Každá zásilka obsahuje vydaný certifikát pravosti (Certificate of Analysis) nebo COC (certifikát přizpůsobení).
PPECB nezávislé ověření
Konečná várka nebo balený výrobek, je nezávisle testován PPECB výrobky podléhající rychlé zkáze (Export Control Board). Před vydáním vývozu, je obsah pesticidů a mikrobiální kvalita konečného produktu potvrzena PPECB.
Zajištění kvality
Celý výrobní proces je v souladu s normami stanovenými v SANS10330: 2007 HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) systému. V průběhu výrobního procesu jsou prováděny laboratorní testy v kritických kontrolních bodech. Zaručí, že konečný produkt může být certifikován jako hygienický s vynikající kvalitou výrobku.
Jihoafrické vývozní právo
Konečný produkt je nezávisle testován PPECB výrobky podléhající rychlé zkáze (Export Control Board), ministerstvem zemědělství, před vydáním vývozní licence na produkt, který splňuje stanovené specifikace.
Všechny Rooibos vývozy jsou podrobeny kontrolnímu řádu podle § 4 zemědělského zákona č. 51 Export z roku 1971, jakož i předpisy o kontrole vývozu tohoto výrobku podle § 56 se zemědělskými produkty normách zákon č. 119 1990.
Kód HS: Všechny Rooibos (přírodní a ochucené) jsou zařazeny do kódu HS: 1212.99.00.0
Certifikáty
Rooibos výrobky jsou certifikovány různými organizacemi, které slouží jako punc kvality a udržitelnosti pro spotřebitele na celém světě.
Ekologické certifikace
Pod vedením mezinárodně uznávanou certifikační organizací Ecocert, je část z celkové produkce Rooibos organicky pěstované pro splnění specifických potřeb zákazníka. EU (Europe), NOP (USA), JAS (Japonsko) a korejské produkty jsou certifikovány podle ekologických norem. Certifikace je stav přezkoumání během ročního auditu producentů a zpracování.
Číslo osvědčení: ECOCERT SA ZA-BIO-154
Ostatní certifikáty
Rain Forest Alliance, UTZ, Fair Trade, košer a halal certifikované produkty jsou také k dispozici. UTZReferenční číslo: UTZ_TE1000001290 FAIR TRADE CERTIFIKACE Rooibos sro je certifikována FLO CertFLO ID: 20992
Kvalita
Celý výrobný proces je v súlade s normami stanovenými v HACCP SANS10330: 2007 (kritický bodový bod analýzy nebezpečenstva).Počas výrobného procesu sa vykonávajú laboratórne testy na kritických kontrolných bodoch. Zaisťuje, že konečný produkt môže byť certifikovaný ako hygienický s vynikajúcou kvalitou produktu.
Juhoafrický vývozný zákon
Konečný produkt je nezávisle testovaný pomocou produktov PPECB, ktoré sú predmetom rýchleho ničenia, ministerstva poľnohospodárstva, pred vydaním vývoznej licencie na produkt, ktorý spĺňa stanovené špecifikácie.
Všetky vývozy Rooibos sú vystavené pravidlám kontroly podľa oddielu 4 poľnohospodárskeho zákona č. 51 z roku 1971, ako aj predpisy o kontrole vývozu tohto produktu podľa oddielu 56 s poľnohospodárskymi výrobkami zákona o normách zákon .
Kód HS: Všetky Rooibos (prírodné a ochutené) sú zahrnuté v kóde HS: 1212.99.00.0
Certifikáty
Výrobky spoločnosti Rooibos sú certifikované rôznymi organizáciami, ktoré slúžia ako charakteristický znak kvality a udržateľnosti pre spotrebiteľov na celom svete.
Ekologická certifikácia
Pod vedením medzinárodne uznávanej organizácie certifikácie ECOCERT sa časť celkovej výroby Rooibos organicky pestuje, aby vyhovovala konkrétnym potrebám zákazníka.EÚ (Európa), NOP (USA), jas (Japonsko) a kórejské výrobky sú certifikované podľa ekologických štandardov.Certifikácia je stav preskúmania počas ročného auditu výrobcov a spracovania.
Číslo certifikátu: ECOCERT SA ZA-BIO-154
Ostatné certifikáty
Aliancia dažďového pralesa, Utz, Fair Trade, Kosher a Halal Certified JS Products