Rooibos - Příprava perfektního šálku

Rooibos je méně svíravý a hořký než Ceylon (černý) čaj, a proto potřebuje méně cukru nebo sladidel. Rooibos lze ohřát bez ztráty chuti a nálev nezhořkne.

Výborný je také s cukrem a citrónem.

Příprava perfektního šálku rooibos

  • Nechte převařit vodu v konvici.
  • Vložte jednu vrchovatou čajovou lžičku na šálek Rooibos.
  • Zalévejte vždy vroucí vodou.
  • Nechte vyluhovat po dobu 3- 4 minut.
  • Přidat mléko a cukr nebo med podle chuti. Zkuste osvěžující šálek Rooibos s medem a citronem.
  • Užijte si to!
  • Pokud je Rooibos  louhovaný po dobu 5 - 10 minut, jeho antioxidační účinek se výrazně zvýší.
  • Nikdy nepoužívejte dvakrát  převařenou vodu, protože kyslík ve vodě již bude vyčerpán. Správná příprava Rooibos tak nebude možná.