Rooibos - Příprava perfektního šálku
Rooibos je méně svíravý a hořký než Ceylon (černý) čaj, a proto potřebuje méně cukru nebo sladidel. Rooibos lze ohřát bez ztráty chuti a nálev nezhořkne.
Výborný je také s cukrem a citrónem.
Příprava perfektního šálku rooibos
- Nechte převařit vodu v konvici.
- Vložte jednu vrchovatou čajovou lžičku na šálek Rooibos.
- Zalévejte vždy vroucí vodou.
- Nechte vyluhovat po dobu 3- 4 minut.
- Přidat mléko a cukr nebo med podle chuti. Zkuste osvěžující šálek Rooibos s medem a citronem.
- Užijte si to!
- Pokud je Rooibos louhovaný po dobu 5 - 10 minut, jeho antioxidační účinek se výrazně zvýší.
- Nikdy nepoužívejte dvakrát převařenou vodu, protože kyslík ve vodě již bude vyčerpán. Správná příprava Rooibos tak nebude možná.