Nicaragua Maragogype Fincas Mierisch
Káva chuťově vyvážená a velmi aromatická. Vyznačuje se nezvykle velkým zrnem, kterému se říká obří.
Kombinace nenalezena.
Špičkové kávovníky se pěstují v oblastech Matagalpa, Jinotega a Nuevo Segovia.
Výroba kávy v Nikaragui je důležitou součástí její historie a ekonomiky. To je jeden z hlavních produktů v zemi. Oblastí nejvhodnější pro pěstování kávy je Managua, Diriamba, San Marcos, Jinotepe, stejně jako blízkost Granada, jezera Nikaragua, Chontales a Nueva Segovia; Historicky, nejlepší káva je produkována v Matagalpa a Jino Tega.
The Estate: Buenos Aires Estate (ne, není Buenos Aires v Argentině), se nachází v Jinotega, kde se vyrábí 80% nikaragujské kávy. Buenos Aires produkuje vysoce kvalitní kávy Arabica z druhů Maragogype, Caturra a Catuai. Pole kávy se nachází mezi 900 a 1150 m nad mořem, která v kombinaci s ročními teplotami mezi 14 a 25 stupni Celsia a deštěm 1800 až 2000 mm jsou ideální podmínky pro tyto druhy.
Tato káva je velmi velká ve svém vzhledu; Maragogype odrůda je často označována jako sloní fazole.