Myanmar Shwe Ywar Ngan Honey Microlot - zrnková káva SCA 84,5
Vulkanická káva Barma Myanmar Shwe Ywar Ngan Honey s malou aciditou a výbornou hutností, čokoládová s nízkou kyselinkou. Tato zrnková barmská káva 100% arabica získala cupingové ohodnocení SCA 84,5
Kombinace nenalezena.
Chuť kávy Barma Myanmar Shwe Ywar Ngan Honey SCA 84,5
Vulkanická káva s malou aciditou a výbornou hutností, čokoládová s nízkou kyselinkou.
DRUH KÁVY: MM. HONEY G1
FARMA: Shwe Ywar Ngan
ODRŮDA: Red Catuaí
ZPRACOVÁNÍ: Honey
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 1350 metrů nad mořem
MAJITEL: Producenti z Na Ban Gyi a Taung Khaung Pwar
MĚSTO: Na Ban Gyi, Taung Khaung Pwar, Ywar Ngan
KRAJ: Shan State
SCA: 84,5
O kávě Myanmar Shwe Ywar Ngan Honey SCA 84,5
Produkce kávy prudce roste v Myanmaru a již v roce 1885, kdy misionáři začali pěstovat kávovníky.
V posledních letech se výměra kávy v Myanmaru zvětšuje a region severní Myanmar ukázal potenciál produkovat velké množství vysoce kvalitní arabica kávy díky své nadmořské výšce plošin s vysokou kvalitou červené půdy s dostatkem srážek.
Expanzní káva program v Myanmaru zahrnoval použití lepších výrobních metod, stejně jako zpracování kávy technikou a školením zemědělců, které vedlo k vyšším výnosům pro zemědělce a rostoucího potenciálu pro vysoce kvalitní arabica kávu.
Asi osmdesát procent kávy z Myanmaru se pěstuje v malých farmách s využitím rudimentárních zpracovatelských metod. (např. suché zpracování s kávovým zrnem vysušeným v třešňovém dřevě).
Produkce kávy Myanmaru se neustále zvyšuje a je zde také zemědělské školicí centrum. Myanmar s vojenskou vládou v severní provincii Mandalay spolupracuje s jihokorejskými školními farmami. Cílem centra je poskytnout zemědělskou techniku, výzkum a ekonomické školení pro venkovské zemědělce a studenty.