Mexico Las Hortensias Organic SCA 83

Káva získala cupingové ohodnocení SCA  83. Toto ocenění získávají pouze výjimečné kávy. Vynikající mexická káva Mexico Las Hortensias s jemnou oříškovo-nugátovou chutí přecházející do čokolády. V chuti ucítíte tóny jemné limetkové kyselinky.

balení 200 g
239,00 Kč
(119,50 Kč / 100 g)
balení 400 g
-10%
sleva 47,80 Kč
430,20 Kč
(107,55 Kč / 100 g)
-10%
sleva 47,80 Kč
balení 1 kg
-20%
sleva 239,00 Kč
956,00 Kč
(95,60 Kč / 100 g)
-20%
sleva 239,00 Kč
skladem
  • Katalogové číslo 8277
  • EAN 8595700539216
  • Země původu Mexiko
  • Chuťový profil kávy Čokoládový , Ovocný
  • Intenzita
  • Stupeň pražení
  • Zrno
  • Chuť
  • Kyselinka
  • Výrobce Darka Company s.r.o.
Mexico Las Hortensias Organic SCA 83

Chuť kávy Mexico Las Hortensias Organic SCA  83:

Organická káva pěstovaná ve výšce 1800 m.n.m. je opravdovou lahůdkou, kterou si nesmíte nechat ujít! Není náhodou, že tato káva získala velmi prestižní ocenění SCA s 83 body. Chuť kávy je jemně oříškovo-nugátová přecházející do čokolády. Kyselinka je jemně limetková.

O kávě Mexico Las Hortensias Organic SCA  83:

Díky své centrální poloze v blízkosti Atlantického i Tichého oceánu poskytuje Mexiko dokonalé podmínky pro pěstování kávy. Hlavní oblasti pěstování kávy v Mexiku jsou Chiapas, Veracruz, Oaxaca a Puebla. Díky různým regionům má mexická káva velmi širokou škálu chutí.

Pokud jde o vysoce kvalitní kávu, Mexiko je často přehlíženo, ačkoli má co nabídnout. Káva poprvé dorazila do země koncem 18. století. Produkci kávy po dlouhou dobu dominovalo pár vlastníků půdy. Po mexické revoluci ve 20. letech 20. století byla půda přerozdělena původním obyvatelům, čímž došlo k rozpadu mnoha velkých haciend. Od té doby kávu pěstují převážně drobní farmáři na několika hektarech.

V 70. letech 20. století byla káva konečně uznána jako důležitý vývozní artikl, který podporoval rozvoj venkova. Během následujících desetiletí začala mexická vláda silně podporovat produkci kávy. V roce 1990 se Mexiko stalo čtvrtým největším producentem na světě. Tehdy byla káva základním pilířem národního hospodářství. Bohužel tento vývoj krátce poté skončil v důsledku „kávové krize“ v 90. letech, což vedlo k drastickému poklesu výroby a kvality.

V průběhu let začali farmáři spolupracovat a vytvořili družstva, aby se dostali z krize. Družstva poskytovala svým členům technickou pomoc, školení a podporu v marketingových a finančních záležitostech. Navíc podporovali domácí producenty a povzbuzovali udržitelnou produkci kávy.

Dnes se velká část mexické kávy vyváží do Spojených států. Jsme rádi, že vám v našem internetovém obchodě www.darka-shop.cz můžeme nabídnout některé z nejlepších mexických káv.

Více o kvalitních kávách SCA.