Medvědí česnek - jemně mletý
Kvalitní Medvědí česnek jemně mletý má stejné použití jako klasický česnek. Jde o bylinku s lehkou chutí a vůní česneku. Výborně se proto hodí k dochucení salátů. polévek, nádivek, různých druhů masa, pomazánek a bylinkového másla.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Medvědí česnek jemně mletý:
Výborně se hodí k dochucení salátů. polévek, nádivek, různých druhů masa, pomazánek a bylinkového másla.
Medvědí česnek je až 30 cm vysoká rostlina s trojhranným stonkem v průřezu.
Pesto z medvědího česneku:
Rozmixovaný a ochucený medvědí česnek v oleji je vynikající a zároveň máte možnost jak medvědí česnek snadno uskladnit. Rozmixovaný česnek s dobrým olivovým olejem, který dochutíte solí a mírně dochutíte (citronová šťáva).Základní pesto se dá navíc vylepšit přidáním semínek (pinie, slunečnice), oříšků (kešu, mandle) nebo tvrdý sýr (parmazán, pecorino)
Máslo s medvědím česnekem:
Máslo funguje s medvědím česnekem možná ještě lépe než olej. Nechte ho změknout a rozmixujte spolu s česnekem. Pro chuť másla je důležité, abyste ho dobře ochutili solí s trochou citronové šťávy.
Pyré a omáčky:
Dohladka rozmixovaný medvědí česnek má nejvýraznější chuť a barvu. Jako pyré ho můžete zapracovat do libovolné polévky, krému nebo omáčky. Očištěný ho přidejte, chvíli povařte a rozmixujte.
Více o koření: