Matcha Moya Traditional BIO 1,5 g
Japonský čaj Matcha Japan Moya Traditional BIO. Tradiční čaj Matcha Tea s vysokým obsahem kofeinu, vitamínů A a C, minerálů, antioxidantů, vlákniny, amynokyselin a proteinů. Matcha Tea Organic vám dodá energii a dobrou náladu.
Kombinace nenalezena.
Chuť čaje Matcha Japan Moya Traditional BIO:
Všechny čajové lístky jsou organicky pěstovány v oblasti Uji v prefektuře Kjóto na malých BIO čajových polích. Tato oblast je známá pěstováním nejkvalitnějšího zeleného čaje již více než 800 let. Půda je zde velmi úrodná a čaj zde má ideální podmínky pro pěstování díky velkému množství srážek, prosluněným kopcům a mezi nimi vznikající mlze, která chrání jemné listy keřů před mrazem.
Matcha Tea Organic má velmi silnou, hlubokou a hutnou a lahodnou chuť, která bývá často charakterizována jako decentně natrpklá a nasládlá zároveň. V nálevu je zachován charakter stíněných čajů, které dávají olejnatou a trávovou chuť. Barva nálevu i čajového prášku je jasně světle zelená, vůně silně trávová, výrazná a příjemná. Sbírají se pouze 2 lístky na konci výhonku, takže jde o nejmladší část rostliny a to pouze jednou ročně.
Čaj Matcha je mletý v tradičních kamenných a žulových mlýnech. Dává sametový, krémový nápoj bez náznaku hořkosti. Originální japonské balení zaručuje čerstvost. Těsné uzavření tzv zip si zachová jedinečné chuťové vlastnosti co nejdéle. Po otevření skladujte v lednici.
Tradiční příprava čaje Matcha Japan Moya Traditional BIO:
Do čajové misky matchawan (mačawan) si naberte bambusovou lžičkou chashaku (čašaku) 2 g čaje Matcha a nalijte 70ml vody o teplotě 70°C. Poté svižně rozšlehejte bambusovou metličkou chasen (časen) do husté pěny. Při šlehání opisujte písmeno M.