Kurkuma
Kvalitní Kurkuma je součástí kari koření a je velmi oblíbená v indické a thajské kuchyni. Používá se k barvení rýže a sýrů, do polévek, omáček, těstovin, hořčice, dezertů, jako součást worcestrové omáčky a nejrůznějších druhů koření kari. Má jemnou kořenitou chuť a vůni.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kořením Kurkuma:
Tato tropická bylina byla používána jako léčivo a barvivo. Pěstuje se pro oddenky, někdy se nazývá "žlutý zázvor". Kurkuma obsahuje jasně žluté barvivo zvané kurkumin. Používá k barvení másla, tuků, sýrů, mastí i likérů, ale mohou se také barvit i jiné materiály, jako látky, dřevo apod. Kurkuma se používá především při přípravě omáček, polévek, při vaření brambor, rýže i na zeleninu. Kurkumu obsahuje i worcestrová omáčka a koření Kari.