Keemun Gong Fu - černý čaj
Luxusní černý sypaný čaj z Čínské provincie Anhui, Je tvořen kvalitními lístky a jedinečnými čajovými pupeny. Čaj Keemun je jeden z nejznámějších čajů na světě a podle odborníků jedním ze 3 nejvíce aromatických čajů na světě. Delikátní, plná, čokoládová, intenzivní, zemitá chuť a elegantní, květinové aroma.
Kombinace nenalezena.
O černém čaji Keemun Gong Fu
Původ
Keemun Gong Fu nebo je černý sypaný čaj, pěstovaný v Qi Men, čínské provincii Anhui. Čaje Keemun jsou jedny z nejznámějších čajů v Číně a vůbec na celém světě a podle odborníků se tento čaj řadí mezi tři nejvíce aromatické čaje na světě. Černé čaje z této oblasti jsou nazývány Qi Men Hong Cha - "Červený čaj z Qi Men" (černé čaje jsou v Číně nazývané červenými podle barvy nálevu, černý čaj je v Číně pouze Pu-Erh).
Jakost čajových lístků
Keemun Gong Fu je tvořen velmi kvalitními čajovými lístky, které jsou míchány s jedinečnými čajovými pupeny. Čajové pupeny (tips, buds) jsou to nejlepší, co ze stonku čajovníku můžete utrhnout. Jedná se o ještě nevyvinuté čajové lístky, které se nachází na konci stonku a čajovníky do nich po zimním období stlačují všechny živiny a delikátní chuť. Jedinečnost pupenů charakterizují jakostní faktory, jako jejich velikost, více chuti, menší spotřeba čajových lístků na nálev a schopnost vytvořit více nálevů. Čaje tvořené pupeny se vyznačují více charakteristickou, jemnou a delikátní chutí.
Chuť černého čaje Keemun Gong Fu
Suché lístky: tenké, tmavé, čokoládové, lesklé
Barva nálevu: tmavá, červenohnědá
Aroma: jemné, květiny, dřevo
Chuť: plná, harmonická, čokoláda, dřevo, květiny, med, intenzivní zemitost
Složení: Keemun Gong Fu 100%
Příprava černého čaje Keemun Gong Fu
Vodou o teplotě 90-95 °C zalijeme čaj v poměru 200ml vody na 2-3g čaje. Louhujte 3-4 minuty, poté přeceďte. Každý další nálev louhujte o 1 minutu déle. Možno připravit více nálevů.