Kari

Delikátní Kari je vhodné na všechny druhy mas, především drůbeže, vepřového a telecího masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny, rýže, na ryby, do luštěnin, sójového sýru tofu a do některých polévek. Výborné na vegetariánská jídla.

balení 80 g
-10%
sleva 6,99 Kč
63,00 Kč
(39,38 Kč / 50 g)
-10%
sleva 6,99 Kč
skladem

Vaření s Kari kořením:

Kari koření, je neodmyslitelně spjato s thajskou a indickou kuchyní. Typicky žlutou barvu mu dodává barvivo kurkumin obsažené v kurkumě. Kari směsi se liší stupněm pálivosti. Používá e k ochucení dušených pokrmů z drůbeže, vepřového, telecího, jehněčího masa, do smetanových omáček a polévek. Vhodné je také k obarvení a dochucení rýže nebo luštěnin a sójového sýru tofu.

Rozeznáváme několik základních druhů kari podle složení a poměru ingrediencí:

  • indické, které obsahuje zázvor, chilli a kurkumu, v menší míře pak hořčici a bazalku.
  • thajské, obsahuje méně kurkumy a převažuje koriandr, paprika a chilli.
  • jávanské, má mnoho kurkumy, ale i ostřejších koření, přidává se bobkový list a citronová kůra.
  • anglické, které se vyznačuje největším obsahem kurkumy a je nepálivé chuti. 

Více o koření: