Kardamom celý
Kvalitní Kardamom celý zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jídel. Používá se do pečiva, perníků, sušenek, v Indické kuchyni je je používán do polévek, omáček i zeleninových jídel. Z plodů kardamomu si můžete připravit nálev či tinkturu, nebo použít jako jedinečný kořenící přípravek např. do kávy, kde získáte originální chuť nápoje.
Kombinace nenalezena.
Vaření s kardamomem:
Celé plody kvalitního koření Kardamom lze využít např. při přípravě salátů, kompotů, sladkého pečiva, ale i do pikantních jídel. Oblíbený je zejména v Indické kuchyni. Velmi často bývá přidáván do kávy a čaje (Dhatamasala), kde vytvoří jedinečný chuťový zážitek.
Kardamom je vedle šafránu a vanilky třetím nejdražším kořením na světě. Velmi často bývá označován jako „královna chuti“ (za krále se označuje pepř černý).