Hubneme s kávou
Proč hubnu při pití zelené kávy?
Určitě jste se zajímali, proč se často spojuje káva a hubnutí. Vysvětlíme vám proč a jestli tomu tak doopravdy je.
Zrno zelené kávy obsahuje látky zvané aflanoidy, které způsobují štěpení vnitřních tuků. Vnitřní tuky jsou jedny ze tří druhů tuků, které jsou v lidském organismu a škodí našemu zdraví. Obalují naše vnitřní orgány (ledviny, játra, srdce atd.) a usazují se na vnitřní stěně břišní. Způsobují tak závažná onemocnění včetně infarktu, onemocnění ledvin, usazování toxických látek v těle, zpomalení látkového metabolismu aj.
Na tento typ tuku nepomůže pohyb, ale pouze správné stravovací návyky a pravidelná strava po třech hodinách. Existuje pár potravin, které dokáží tyto tuky štěpit a patří mezi ně právě zelená káva, díky obsahu aflanoidů. Pražením se aflanoidy z velké části ztratí, zůstane asi 1/4. Hubneme tedy i pomocí pražené kávy, ale s daleko menšími účinky.
Chlorogenová kyselina, nejdůležitější složka v zelených zrnech, zpomaluje proces stárnutí, zlepšuje krevní cirkulaci a posiluje svaly. Výrazně stabilizuje hladinu cukru v krvi, díky čemuž tento přípravek můžou používat i diabetici. Začleněním zelené kávy do stravy se dostavuje ztráta nadváhy, což je velkou výhodou.
Výhody pití zelené kávy:
- Silný spalovač tuků
- Efektivní potlačení chuti k jídlu
- Rychlé působení, doložené výsledky
- Dostupná cena
- Skvělé výsledky hubnutí
- Zvýšení soustředěnosti
- Energie po celý den
- Bez drastické diety
- Spalování kalorií, stejné, jako v případě fyzické aktivity
- Zrychluje metabolismus a trávicí procesy
- Vysoký obsah antioxidantů
- Mnozí sportovci zařadili jeho užívání do svého programu cvičení
Čerstvé kávové zelené zrno má vůni po máku, chuť velmi zvláštní, příjemná, jemná, přírodně do sladka. Chuť by se dala přirovnat něco mezi zeleným čajem a kávou. Zelená káva má silné detoxikační účinky, což pocítíte do 15-ti minut po její konzumaci.
Vyzkoušená doporučená příprava:
Kávu ze zeleného zrna připravte jako praženou kávu dle vašeho oblíbeného způsobu. My jsme si oblíbili přípravu ve French Press konvici, kde kávu zalijeme pomletou více nahrubo a louhujeme asi 5 minut. Po delší době zbytek nálevu může změnit barvu do krásné modrozelené barvy, což není na závadu nálevu.
Příprava:
Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 1 porci použijte nejméně 2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalévejte vždy vroucí vodou a po pomletí ji uschovejte v chladu a suchu, bez přístupu vzduchu.
Denní dávka:
3 šálky denně nebo 1 konvičku popíjet v průběhu dne.
Zaregistrujte se a získejte řadu výhod.